Kachna s lokšemi a červeným zelím

Kachna s lokšemi a červeným zelím

Rozpis na 6 porcí

 

1 kachna

sůl

1 lžíci kmínu

2 cibule

2 jablka

 

Na červené zelí:

1 cibule

2 lžíce sádla

1 hlávka červeného zelí

cukr

ocet

1 jablko

 

Na lokše:

400 g brambor

1 vejce

150 g polohrubé mouky

50 g másla

 

  1. Kachnu důkladně očistíme, opláchneme a na prkýnku nožem oddělíme křidýlka. Posolíme a pokmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Cibuli očistíme a spolu s jablky překrájíme na šestiny a vše naplníme do břišní dutiny kachny.

 

  1. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut. Během této doby ji poléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je kachna téměř měkká, sejmeme vrchní pekáč a necháme ji v troubě dopéct dozlatova.

 

  1. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme nakrájené červené zelí, ochutíme solí, cukrem a trochou octa. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci do zelí přidáme nastrouhané jablko a společně podusíme.

 

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vejce, prosátou mouku a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které rozkrájíme na stejně velké kousky a ty rozválíme na tenké placky. Lokše po obou stranách opečeme nasucho na teflonové pánvi a ještě teplé je potřeme rozpuštěným máslem. Kachnu podáváme spolu se zelím a lokšemi.

 

Doba přípravy asi 120 minut

1 porce: asi 2210 kJ/529 kcal

DO E-SHOPU