Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Králík na česneku s hruškami

Králík na česneku s hruškami

 Rozpis na 4 porce:

600 g brambor

sůl

2 snítky rozmarýnu

1 králík

200 g anglické slaniny, v celku

2 šalotky

1 palice česneku

cca 50 g másla

100 ml bílého vína

3 hrušky

 

  1. Brambory důkladně omyjeme, rozkrájíme na osminky a dáme do pekáče. Osolíme je a smícháme s omytými lístky z jedné snítky rozmarýnu. Králíka očistíme, rozporcujeme a ochutíme solí. Vložíme ho do pekáče na brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupané na menší kusy pokrájené šalotky a napříč rozkrojenou palici česneku. Poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Přiklopíme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
  2. Hrušky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Přidáme je k masu a pečeme dalších cca 20 minut doměkka. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby podléváme vodou. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Pekáč vyjmeme z trouby, přiklopíme a necháme asi 10 minut odpočinout. Dozdobíme zbylým rozmarýnem.

Doba přípravy je cca 90 minut. 1 porce obsahuje 3195 kJ/763 kcal.