Ingredience: 

  • 600 g brambor
  • sůl
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 králík
  • 200 g anglické slaniny v celku
  • 2 šalotky
  • 1 palička česneku
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 3 hrušky

Postup:

  1. Brambory důkladně omyjeme, rozkrájíme na osminky a dáme do pekáče. Osolíme je a smícháme s omytými lístky z jedné snítky rozmarýnu. Králíka očistíme, rozporcujeme a ochutíme solí. Vložíme ho do pekáče na brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, oloupané na menší kusy pokrájené šalotky a napříč rozkrojenou palici česneku. Poklademe plátky másla a podlijeme vínem. Přiklopíme víkem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
  2. Hrušky omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Přidáme je k masu a pečeme dalších cca 20 minut doměkka. Během pečení přeléváme maso výpekem a dle potřeby podléváme vodou. Před koncem pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Pekáč vyjmeme z trouby, přiklopíme a necháme asi 10 minut odpočinout. Dozdobíme zbylým rozmarýnem.

Doba přípravy je cca 90 minut.

Dobrou chuť vám přeje tým SIMAX ❤️