Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Plněné papriky pečené bez tuku

Plněné papriky pečené bez tuku

Rozpis na 4 porce

 

2 jarní cibule

3 stroužky česneku

olivový olej

100 g quinoi

5 barevných paprik

sůl

mletý černý pepř

snítku tymián

400 g mletého hovězího masa

100 g sýra (npř. gouda)

 

  1. Cibuli a česnek zbavíme slupek a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět polovinu cibule s česnekem. Přisypeme propranou quinou a zalijeme 200 ml vařící vody.

 

  1. Zbylý česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme hovězí maso a 1 papriku nakrájenou na kostičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, přisypeme quinou a promícháme.

 

  1. Papriky omyjeme a v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Naplníme je připravenou směsí a vložíme trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut pečeme. Na posledních 5 minut posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.

 

Doba přípravy asi 60 minut

1 porce: asi 1891 kJ/450 kcal

DO E-SHOPU