Plněné papriky pečené bez tuku
Plněné papriky pečené bez tuku
Rozpis na 4 porce
2 jarní cibule
3 stroužky česneku
olivový olej
100 g quinoi
5 barevných paprik
sůl
mletý černý pepř
snítku tymián
400 g mletého hovězího masa
100 g sýra (npř. gouda)
- Cibuli a česnek zbavíme slupek a nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět polovinu cibule s česnekem. Přisypeme propranou quinou a zalijeme 200 ml vařící vody.
- Zbylý česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přidáme hovězí maso a 1 papriku nakrájenou na kostičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme čerstvým tymiánem a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka, přisypeme quinou a promícháme.
- Papriky omyjeme a v horní části seřízneme. Opatrně vyjmeme semeníky a řeznou plochu potřeme olejem. Osolíme je a poklademe na plech vyložený pečicím papírem seříznutou částí nahoru. Naplníme je připravenou směsí a vložíme trouby vyhřáté na 180 °C a asi 20 minut pečeme. Na posledních 5 minut posypeme jemně nastrouhaným sýrem a necháme zapéct.
Doba přípravy asi 60 minut
1 porce: asi 1891 kJ/450 kcal
DO E-SHOPU